I I samarbeid med Vinhuset NoFra AS og Øyvind Frich har Michel Bonnin (Logis de la Montagne) produsert Snøhetta XO.

På en Lørdag i 2007 på Kongsvold Fjeldstue, midt i Dovregubbens rike og i Nord-Europas største villmarksbaserte nasjonalpark, ble årets cognac lansering, Snøhetta XO, lansert av initiativtakerne sammen med Dovrefjell Disharmoniske Selskab. Vertskapet Knut og Ellen Nyhus komponerte en deilig Snøhettalunsj basert på råvarer fra moskus og rein samt tilbehør fra naturen på Dovrefjell. Nicolas Mahe de Berdouare serverte passende viner og kåserte om Snøhetta XO.

Snøhetta XO er en cognac som er lagret siden 1989 og har en mørk gyllen farge med oker nyanser. Snøhetta XO har lang og elegant nese med hint av tørkede tre (eikefat), mandler og vanilje. Snøhetta XO er veldig rik og fruktig på smak. Den inneholder aprikos, ristet mandler blandet med frukt i en krydret stil med hint av mørk sjokolade og vanilje. Snøhetta XO er mild og behagelig med en avrundet, lang ettersmak.

Snøhetta XO-flasken kommer med et nydelig bilde av Snøhetta tatt nyttårsaften i minus 25 grader. I forkant av bildet står en av de ca 200 moskusene på Dovrefjell. Alle flaskene skal utstyres med en minimoskus på flaskehalsen som også kan brukes som nøkkelring. På baksiden av flasken har etiketten en omtale av Eidsvollmennene som i 1814 stadfestet den norske grunnlov med ordene: Enig og tro til Dovre faller.

Utover de flaskene Snøhetta XO som kan kjøpes på polet er det produsert 250 flasker Snøhetta XO som er nummererte. Sammen med flasken følger et diplom med tilsvarende nummer. De nummererte flaskene med Snøhetta XO skal tilfalle personer som har utrettet noe ekstraordinært. På diplomet garanteres det at alle flaskene også har vært på toppen av Snøhetta og derigjennom fått den riktige smaken. Den første flasken med Snøhetta XO tildeles verdensmester Lars Berger for god innsats under VM i Sapporo og for å være en god ambassadør for Lesja og Dovre.

For hver flaske Snøhetta XO som er produsert mottar Dovrefjell Disharmoniske Selskab et bidrag. Snøhetta XO er å få kjøpt gjennom Vinmonopolet.


For spørsmål, ta kontakt med:
Øyvind Frich, telefon 900 98 887, e-post:
Nicolas Mahe de Berdouare, telefon 913 59 580, e-post: