miljofyrtarn logoDe to flaggskipene i reiselivsnæringen i Dovre framheves som spesielt ressurs- og miljøvennlige bedrifter. Stiftelsen Miljøfyrtårn i Kristiansand har lagt merke til hvordan bedriftene har lagt alt til rette for et godt og trivelig arbeidsmiljø. I tillegg har Trollstua og Frichs Kafeteria vært kreative og stimulerende tilretteleggere for miljøvennlig reiseliv, natur- og kulturbruk i distriktet.

Redusert energibruk

Jorunn Selanger framhevet alt dette da hun i går sammen med Dovres ordfører Erland A. Løkken overrakte det synlige beviset på sertifiseringen. Selanger er ansatt i Laboratorie-Analyser på Otta, og er sertifisør for Stiftelsen Miljøfyrtårn. Hun sa ved prisoverrekkelsen at Eli Claudia Müller Frich og Øyvind Frich har gjort store investeringer i bygninger og teknisk utstyr for å redusere energiforbruket. Videre poengterte hun at det store spisestedet er mer og mer opptatt av å nyttiggjøre lokale matretter. I samme øyeblikk som prisen ble overrakt, kom det en bussgruppe med pensjonister som fikk hjemmelaget betasuppe. Et eldre ektepar kom strake veien inn til Øyvind Frich for å håndhilse. Dette var 28. året på rad de besøkte Frichs Kafeteria!

Viktig for kommunen

Nettopp at Frichs bedrifter er så sterkt profilerte, og har så stor kundekrets, er et viktig poeng for Stiftelsen Miljøfyrtårn. -Det at slike bedrifter får sertifikatet, blir lagt merke til, og vil forhåpentlig inspirere alle besøkende til å tenke miljø. For framtidige generasjoner, er miljøet viktig å ta vare på. Alle kan bidra, og alle må ta ansvar. Frichs Kafeteria og Trollstua har tatt et viktig skritt i riktig retning, framhever Jorunn Selanger. Også ordfører Erland A. Løkken understreker verdien av at reiselivsbedriftene satser miljøvennlig, og oppnår sertifisering som garanti for beste kvalitet på produktene. Reiseselskapene stiller stadig strengere krav til stedene som de store turistgruppene skal oppsøke. Derfor er det viktig for reiselivskommunen Dovre at bedriftene oppnår kvalitetsbevis som Trollstua og Frichs Kafeteria er tildelt.

Hever kvaliteten

Løkken var førstemann til å gratulere familien Frich med utmerkelsen. Allerede i 1994 hadde Øyvind Frich gjennom sitt arbeid med etterbruken av OL-anleggene sterk fokus på miljøsatsing. Det samme har ligget til grunn for hele hans utviklingsarbeid etter at han overtok bedriftene på Dombås for fem år siden. Miljøsatsing vil på sikt gi kostnadssparing, og det vil heve kvaliteten på alt vi gjør, sier Frich. Hans mål er at alle Euro-Stops stoppesteder langs E6 fra Rudshøgda til Oppdalsporten skal sertifiseres for sitt miljø- og kvalitetsarbeid. Bjørg Frich gledet seg sammen med prismottakerne i går. Det er tilfredsstillende å se neste generasjon skape slike resultater, og arbeide så godt, bemerket hun.

Artikkel i avisen Gudbrandsdølen Dagningen (GD)
Av Vidar Heitkøtter | | Mobil 911 63 733