I 2011 vant snowboardkjører Hilde Kathrine Engeli VM-gull i parallellslalåm, og 27-åring fra Dombås er fremdeles i verdenseliten.

De to flaggskipene i reiselivsnæringen i Dovre framheves som spesielt ressurs- og miljøvennlige bedrifter. Stiftelsen Miljøfyrtårn i Kristiansand har lagt merke til hvordan bedriftene har lagt alt til rette for et godt og trivelig arbeidsmiljø. I tillegg har Trollstua og Frichs Kafeteria vært kreative og stimulerende tilretteleggere for miljøvennlig reiseliv, natur- og kulturbruk i distriktet.

Historien om Frich´s Kafeteria er på mange måter også historien om Dombås sentrums utvikling gjennom snart 70 år. Det handler mye om en ung, framsynt mann som hadde visjoner og så muligheter i Norges største vegkryss.

Det er ikke få kunder Øyvind Frich ønsker velkommen til Frich’s Kafeteria på Dombås i løpet av et år. Rundt 1900 busser stopper årlig for å besøke denne kaféen som ble etablert av Øyvinds bestefar Olaf Frich. Så sant han har tid, ønsker han velkommen og påser at gjestene finner seg til rette.

I samarbeid med Vinhuset NoFra AS og Øyvind Frich har Michel Bonnin (Logis de la Montagne) produsert Snøhetta XO.

Det er ikke hver dag Dombås får lottoreklame på TV og kino! Norsk Tipping Lottofilm med konseptet ”Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer” hadde premiere på tv og kino mandag 3. november 2008.

Fem ansatte hos Frich på Dombås har til sammen jobbet 181 år i samme bedrift. Svært sjelden kan en arbeidsgiver vise til så stor av staben som har jobbet i mer enn 30 og 40 år under samme bedriftsparaply.

NSB har laget en flott presentasjonsfilm av Raumabanen.